2015. február 21., szombat

Kakaós-rizslisztes kevert sütemény, glutén-, tej-, és szójamentes

Nagyon szeretem ezt a süteményt, mert gyorsan elkészíthető, és nagyon finom.
Hozzávalók: 
25 dkg kristálycukor
25 dkg rizsliszt
4 db tojás
1,5 dl olaj
1,5 dl víz
1 csomag sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál kakaópor
Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük. A többi hozzávalót a kakaó kivételével összekeverjük, utoljára a lisztet adjuk hozzá apránként. Legvégül a habot szintén apránként, óvatosan hogy össze ne törjük! Tetszés szerinti formát sütő papírral kibélelünk, a massza felét beleöntjük. A maradékba belekeverjük a kakaót, és szépen ráöntjük a "fehér" masszára.
30-35 percig sütjük, a sütőpapírt akkor vegyük le ha kihűlt a sütemény.
Tökéletes tízóraira, uzsonnára, vajjal, vagy lekvárral is!
Jó étvágyat!

1 megjegyzés: