2015. március 12., csütörtök

Almás pite ( glutén-, tej, és szójamentes)

Úgy döntöttünk Törpillával, hogy sütünk. Almás pitére esett a választásunk. 
Hozzávalók a tésztához: 35 dkg Emese sütemény por, 10 dkg Nutrifree mix per Pane, fél csomag szárított élesztő, 10 dkg puha margarin, 1 tojás, só, és annyi langyos víz hogy könnyű lágy tésztát kapjunk. 
A liszteket összekeverem, belerakom a sót, az élesztőt majd elmorzsolom benne a margarint. Hozzáadom a tojást, és fokozatosan a langyos vizet. Jól összegyúrom, majd két felé osztom. 
A tészta egyik felét kinyújtom és beleteszem egy kivajazott tepsibe. Erre rákenem a tölteléket.
Hozzávalók a töltelékhez: 40 dkg reszelt, dinsztelt alma, ízlés szerint cukor, fahéj, egy kis darált dió.
 Ha kész, kinyújtom a tészta másik felét is, és ráteszem a töltelékre. Fél órát pihentetem, majd előmelegített sütőben kb. 40 percig sütöm. Sütés előtt a tetejét villával megszurkálom.
Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése