2016. április 18., hétfő

Fahéjjas csiga Nutri free lisztből

Kislányom imádja. Sokáig csak boltit evett, izlett neki de azért szerettem volna már én is csinálni neki. Finomabbat, jobbat. És sikerült is. Egy közösségi oldalon egy jó kis csoportba rakta fel Kiss Dóri ezt a receptet és azóta már megcsináltam többször is. Igaz egyszer olyan lett hogy ha azzal fejbe vágnak valakit hát az igen csak megérezte volna. Nem baj, néha el kell rontani hogy javítani tudjunk. Ime a recept:
25 dkg Nutri free Mix per Pane
4 g porélesztő
1 e.kanál utifűmaghéj
1 k.kanál cukor
csipet só
1,5 dl víz
1 tojás
50 g olvasztott margarin
Töltelékhez:
Olvasztott margarin, 2,5 e.kanál porcukor, 1 e.kanál fahéj.
Elkészítés:
Egy tálba összekeverem a száraz hozzávalókat. Az élesztőt felfuttatom a langyos cukros vízbe és felfutott ráöntöm a lisztes keverékre. Elkezdem kézzel össze dolgozni aztán belerakom az olvasztott margarint és a tojást majd jól összegyurom. Gyurás közben nekem mèg felvett egy kevés lisztet. Ha kész letakarom és egy órát pihentetem ezalatt szépen megkel. Majd rizsliszttel megszórt deszkán téglalap alakúra nyújtom, megkenem olvasztott margarinnal, ràszórom a cukorral elkevert fahéjjal. Szépen feltekerem, és tetszés szerinti vastagságúra vágom. Lehet cérnával is, igy nagyon szépen látszódnak a rétegek, de én most késsel vágtam. Egy tepsit sütőpapirral kibélelek, előmelegitett sütőben 20 percig sütöm, majd kiveszem és a tetejét 1 csomag vaniliás cukorral elkevert pici szójatejjel megkenem és vissza rakom még 5 percre sülni.
Jó étvàgyat!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése