2016. május 10., kedd

Gyógyító nevetés

"Nagy piros orra van!" "Olyan fura cipője!" "Mindig vicceseket mondd!" "Hajtogat lufiból mindenféle mókás dolgot!" 
Azt hiszem ezekből a mondatokból már ki is lehet találni kiről is van szó. Igen a Bohóc doktor bácsiról, és a Bohóc doktor néniről. Dr. Lala és Dr. Jázmin. Akiket annyira szeretnek a gyerekek, és mi szülők is. Jelenleg Ők ketten járják hétről-hétre a kórházakat, a Heim Pál kórházat, a Semmelweis Egyetem II. számú Gyermekgyógyászati Klinikát és a székesfehérvári Szent György kórház gyermek osztályát. És vizitelnek rendületlenül, hajtogatják az elmaradhatatlan lufikat, nevettetnek, bátorítanak, kimozdítják a beteg gyerekeket a betegség nehéz óráiból, erőt adva nekik, szebbé teszik nekik a kórházban töltött napokat. Már csak a megjelenésükkel mosolyt fakasztanak! Meglátjuk Őket, eltöltünk Velük pár percet, és azt gondoljuk hogy milyen jó is Nekik. Az Ő életük, csupa móka és kacagás. Hogy Nekik nem is lehet gondjuk. De még mennyire hogy van. Mert sokszor a mosoly, a kacagás, a mókázás mögött sok sok könny van. Amikor meglátogatnak egy kis beteget és utána el jönnek tőle, nyernek. De van úgy hogy veszítenek. Elveszítenek egy kis harcost! Mennének hozzá, de de már csak az üres szobát találják. És ezt el kell fogadniuk. Fel kell dolgozniuk. Újra kell mosolyogniuk, tovább kell menniük mintha semmi se történt volna. Nem hétköznapi munka az Övék. A legszebb de a legnehezebb is egyben!
" Nemcsak nevetéssel szeretnénk gyógyítani, hanem lelki támaszt és erőt adunk. Hallgatunk és figyelünk.. ott vagyunk, ahol a legnagyobb szüksége van ránk a gyerekeknek és a szüleiknek."
Mert bizony nem csak a gyerekekkel foglalkoznak, hanem a szülőkkel is, mert bár nem ez a fő elhivatottságuk, de figyelnek rájuk is, erőt adnak, bátorítják őket is. 
Szükségünk van Rájuk! Szükségük van a gyerekeinknek is Rájuk! Boldogok vagyunk, örülünk egy-egy ilyen "vizit" alkalmával, mert látjuk milyen hatással vannak a gyermekeinkre, mekkora örömöt tudnak nekik okozni, és egy huzamosabb kórházi bent lét alkalmával várjuk azt a napot amikor jönnek!
" Hihetetlennek tűnhet, de a 16 év vizitjei során 140 tégely piros és fehér arcfestéket fogyasztottunk, és két bőröndnyi arclemosót használtunk el utána, hogy a saját rokonaink is felismerjenek bennünket. 40 ezer kutyát és 30 ezer zsiráfot hajtogattunk- és több mint 180 ezer beteg gyermeket látogattunk meg." 
Nem kevés számok ezek! De Ők arra tették fel az életüket, hogy a mi gyermekeinket segítség! Akkor is ha épp nagyon nehéz! Akkor is ha éppen legszívesebben sírnának! 
" Könnyebb megnevettetni két-háromszáz embert, mint egy beteg gyereket!" 
Ezt pedig mi magunk szülők is nagyon jól tudjuk. Segítsünk most mi nekik! Hogy is tehetjük ezt? Megtehetjük adónk egy százalékával! Adószámuk: 18238657-1-43 
De támogathatjuk Őket bármilyen tárgyi vagy pénzbeli adománnyal is, bankszámlaszámuk: 
K§h BANK 10403136-31306553-00000000
MagNet Bank 16200182-00067410-00000000
Segítsük Őket, hogy továbbra is segíteni tudják a mi gyermekeinket, hogy nevetést hozhassanak beteg gyermekeink szürke hétköznapjaiba, mert a nevetés a legjobb gyógyszer!

Gyönyörű, ám annál nehezebb hivatás ez! Nagyon nagyon sok türelem, erő, és szeretet kell hozzá. Ez Nekik mind mind meg van! Segítsünk hát Nekik, hogy még nagyon sok helyre, nagyon sok gyermekhez eljuthassanak még!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése