2016. szeptember 14., szerda

Shär barna kenyér

Első jénaiban sült kenyerem. Nagyon szeretek kenyeret sütni. Szeretek kisérletezgetni a lisztekkel, egyszerre többfajta lisztet használni hozzá. Idáig mindig géppel készitettem, kevertem, dagasztottam. Mert kicsit tartottam attól, hogy ha saját kezemmel gyurom, készitem akkor nem sikerül.  Na de azért a kiváncsiság nem hagyott nyugodni, de ami a legfontosabb hogy az én pici lányom nem eszi meg a bolti kenyeret. Csak azt amit én sütök. Mindegy milyen lisztből, mindegy hogy néz ki csak anya csinálja. Ha nem túl szép akkor azt szokta mondani nem az számit hogy néz ki hanem hogy finom legyen. Imádom ezért... Ugy hogy ma reggel neki álltam és gyurtam. Mire felkelt már szépen összeállitottam és pihizett a tészra. Ime a recept:
300 g shär barna liszt
fél csomag száritott élesztő

300 ml langyos víz
Elöszőr összekeverem a száraz hozzávalókat, majd elkezdem összegyurni a vizzel, ezt apránként adagolom. Ha kész, letakarom és hagyom pihenni egy órát. Ezalatt szépen elkezd "hizni". Majd ujra átgyurom jól, és kiolajozott jénai tálba rakom. A tetejét bevagdosom, lekenem olajjal és előmelegitett sütőbe 45 percig sütöm.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése